Békéscsaba, 2022 november – 2023 január

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya 2022-ben is meghirdeti a XIII. Békéscsabai Tervezőgrafikai Biennálét. Az esemény szervezőbizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek célja, hogy bemutassa a tervezőgrafika stílusainak alakulását, új értékeit és generációit.

Beadható művek • Beadhatók azon tervezőgrafikai művek, illetve autonóm alkotások bármely témában és tervező¬grafikai műfajban (plakát, kiadvány, illusztráció, embléma, arculat, művészkönyv, web design, információs rendszer, bélyeg, kiállítási grafika…) terv és megvalósult formában, melyek 2020-2022 között készültek. Jelentkezhetnek alkotóművészek, és a művészeti felsőoktatás hallgatói a lent jelzett felületen.  
A beadást és zsűrizést idén is digitálisan kezeljük. A kiállítást a szokott környezetben Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum kiállító termeiben rendezzük, melyet november közepén nyitunk meg. A pontos időpontról értesítést küldünk.

A művek beadása:

 //a weboldal alján megtalálható linken//

Feltöltés: 

  • Mennyiség: szerzőnként maximum 3 mű.
  • 2-3 pályamunka esetén, kérjük külön-külön egyesével legyenek kedvesek a feltöltést elvégezni.
  • CMYK színmód,
  • JPG formátum,
  • 300 DPI felbontás,
  • minimum A5, maximum A4 méretben!
  • Preferáljuk az álló (70×100) formátumot.
  • A mű fájlneve a következő: vezetéknév_keresztnév_A mű címe.jpg lehet!
  • Feltöltési határidő: 2022. október 9. vasárnap 23:59-ig.
  • Email-ben nem tudunk elfogadni digitális képanyagot!

A beadási határidőt a katalógus nyomdába adása miatt kérjük betartani. A feltöltött anyagokat a katalógushoz, a zsűrizéshez, és az esemény promóciójához használjuk fel. A beadást követően a válogató zsűri eredményéről értesítjük a résztvevőket. A kiállításra beválogatott művek fizikai begyűjtésének részleteiről később tájékoztatjuk kiállítóinkat.

A felhíváshoz mellékelt adatlapot majd a művek fizikai begyűjtésekor művenként kettő példányban fogjuk kérni. Az első példányt a mű hátára ragasztva, a második példány átvételi elismervényként fogjuk kezelni.

A beadott művek online zsűrizését szakértőkből álló bizottság végzi. Ezután a kiállítás díjait a díjzsűri ítéli oda. A kiállítás végső arányait a zsűrizés alapján a szakértők és a rendezők együttesen határozzák meg.

Díjak:

A Biennálé megnyitóján a díjzsűri a legjobbnak ítélt műveket az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Művészeti Akadémia, az MKISZ, és a védnökök által felajánlott díjakkal jutalmazza. A díjazott művek a Biennálé alapszabályának értelmében múzeum gyűjteménybe kerülnek.

A Biennálé védnökei:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Munkácsy Mihály Múzeum, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetség, Tervezőgrafikai Szakosztály.

Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, itt olvashattok és jelentkezhettek!

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.