Az élményfestő kurzusok hangzatos ígérete

Egy élményfestő workshop olyan, mint egy mézesmadzag, ami azt az ígéretet húzza el az óvatlan áldozat előtt, hogy mindenki képzőművész és mindössze 3 óra alatt azzá is válhat, amihez ráadásul semmilyen tudás nem szükséges! Azért ha ezt végig gondoljuk szürreális! Valami amiben úgy lehetsz profi, hogy nem szükséges hozzá tudás! Azért ez egy elég erős paradoxon. Abban igaza van az élményfestésnek, hogy bármit meg lehet tanulni, de abban, hogy ez bármi festészeti értéket fog hordozni már egy 3 órás képmásoló alkalom után, abban nem.

Egy élményfestésen elkészítheted életed művét , amit ott festesz műalkotás, mestermű és hasonló szavakkal dobálóznak, holott egy tréner segítségével másolnak le a résztvevők egy meglévő “festményt”, ami valójában inkább mutatvány. Az élményfestő alkalmakon művészeti minőségekről beszélnek, pedig a minták nagy része szakmai szűrőn át nézve inkább a giccs kategóriába sorolható és valódi művészeti mércével nem is igazán mérhetőek.

élményfestés-festés-tanfolyam-corvin-rajziskola

Az élményfestés napos oldala

Nem csak rossz van az élményfestésben, csak sajnos nem a jó dolgokat emelik ki belőle és nem a valódi értékek felé terelik az embereket, hanem inkább félrevezetik őket. Az élményfestés egy jó szabadidős elfoglaltság, ahol kiengedheted a gőzt és sikerélményben lehet részed, mely által töltődsz. Az élményfestés kikapcsol, a mindennapok gondját magad mögött hagyhatod. Egy ilyen eseményre mehetsz egyedül vagy párban, így alkalmas csapatépítésre vagy romantikus programnak is! 

Ha valaki művészetterápiára megy az is nagyon hasonló vizuálisan, mint egy élményfestés, illetve van ott is sokszor egy etalon, de nincsen veled egy “vizuális gyógytornász” ,aki minden ecsetvonást kigondol helyetted, illetve az sem egy-egy alkalomban gondolkozik, hiszen az egy utazás önmaguk felé, amit csak rendszerességgel lehet felépíteni. Egy élményfestő alkalom valójában egy  kreatív szabadidős program, ahol egyedül vagy barátokkal trécselhetsz, közben valamit ügyeskedsz, megismerhetsz új embereket, közösségben lehetsz, ezt mind tudja az élményfestés!

élményfestés-festés-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes-corvin-rajziskola

Élményfestésről feketén

Az ígéret, ami viszont az élményfestés képvisel, hogy bárki művész, mindenféle energia befektetés nélkül, tanulás nélkül,hogy mindenkiben lapul lelke börtönében egy művész csak ki kell engedni az durva csúsztatás. Ebben a formában félrevezetés, az élményfestés sajnos sokszor hazudik az embereknek. Egy művész sosem nehézségi szint alapján fest, egy valódi festő sosem katalógusból választja mit fog festeni, az élményfestés eltorzítja az emberek fejében a művészetről alkotott képet, ami a vizuális kultúra szempontjából nagyon káros. 

Az élményfestés arra épít, hogy az emberek szeretnek sikereket elérni és mindenki szeretne valamiben különleges lenni, ők pedig egy különleges művészi sikert ígérnek előre emésztve, porciózva kilóra. Egy listából kiválaszthatod az élményfestő szolgáltatók oldalán, hogy melyik “műalkotást” szeretnéd megfesteni, mekkora méretű képet akarsz festeni stb. Sajnos a pozitív hatásai helyett hamis álmok instant megvalósításával kecsegtetnek.

Mit, ha nem élményfestést?

Élményfestés helyett tanulj rajzolni vagy próbálj ki egy rövid kurzust! Egy élményfestés árából szinte megvan egy havi rajzbérlet, ahol valódi tudást szerezhetsz,nem csak egy kép másolatát. Nem ígérjük, hogy 3 óra alatt Leonardo leszel vagy már az első alkalmon olyat festesz, ami akár már múzeumban is lehetne, de egy-két hónap alatt már nagyon látványos fejlődést lehet elérni, ami viszont valódi tudás lesz. 

A rajztanulás nagyon sok készséget fejleszt, fejleszti az agyműködést is, hiszen nem megszokott módon kell használni. Az élményfestéssel ellentétben, ha valódi tanulásba vágsz az egy tartós fejlődést hoz és nem lesz szükséged egy idő után senkire, aki minden általad húzott vonalat, felfestett színt előre meghatároz vagy előrajzol. Ez egy lassabb, de igazi fejlődés, ez az az út, amit minden valódi művész végigjárt. Egy házat sem a tetővel kezdünk el építeni! Gyere tanulj rajzolni!

élményfestés-festés-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes-corvin-rajziskola
Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.