A Húsvétra való tekintettel játékra hívjuk a leendő illusztrátorokat, animosokat és az animáció, illusztrátor képzés ben résztvevőinket!

Ti, illusztrátorok, kreatív alkotók milyennek képzelitek a húsvéti nyulat? Osszátok meg velünk! Taggeljétek a @corvinartschool -t, és a legjobb nyuszi illusztrációk ugranak a Facebook és Instagram storynk-ba! Ne felejtsétek el a #corvin_challenge  hashtag-et használni, hogy lássuk az összes rajzot vagy animációt! 

Talán már te is az illusztrátor képzés ünkre jársz? Vagy csak tervezed? Játssz velünk, vegyél részt egy kreatív közösségi alkotásban!

corvin rajziskola illusztrátor illusztráció designer tanfolyam oktatás képzés szak szakképzés műveszetoktatás felnőttképzés húsvét húsvéti nyúl nyuszi

Mit csinál a nyúl, ha nem Húsvétol?

Az egyik kedvenc nyúl illusztrációnk a Corvinban a Kollár Árpád írta: “Milyen madár?” c. könyv lapjain felbukkanó kalapos nyúl figura, melynek humoros karakterét Nagy Norbert illusztrátor álmodta papírra. Nagyszerű példája a játékos grafikák kortalanságának, a felnőttes hangulatú, de mégis gyerekközeli alak, aki a kötetben végigkísér minket. Az illusztrátor koncepciója fokozatosan alakult ki, így maguk az illusztrációk ilyen metódussal készültek.

A képi világ szándékosan nem gyermekded, így a gyermekhez szóló felnőttet idézi meg. Az illusztrációk keretbe foglalják a történetet, nem történeti, hanem szemlélői szempontból. A grafikák ebben az esetben az író szellemiségét, jelenlétét is illusztrálják, nem csupán a verseket. Norbert illusztrációi bizarr, ám mégis varázslatos hangulatot adnak a kötetnek, az emberi attribútumokkal szó szerint felruházott szereplők, pl. fürdőnadrágos vagy épp cilinderes nyúl, a visszafogott színvilág elszakadnak a klisés ábrázolástól. A grafikus elmondása alapján egy gyerekkönyvet ugyanolyan szellemiségben illusztrál, mint egy felnőtteknek szólót, az absztrakció mértéke, amiben eltérhetnek a rajzok. Ezt a hangvételt szépen megtestesíti a könyv.

corvin rajziskola illusztrátor illusztráció designer tanfolyam oktatás képzés szak szakképzés műveszetoktatás felnőttképzés húsvét húsvéti nyúl nyuszi

Illusztrátor, akire büszkék vagyunk!

Norbi is, mint sok más illusztrátor a Corvinból indult, fotósként kezdte a MOMÉT, de kisvártatva váltott, és grafika képzésen végzett. Mára a magyar illusztrátor szakma legkarakteresebb alkotói közt tartják számon. Számos szakmai sikert tudhat már magáénak, idén a Budapesti Illusztrációs Fesztivál egyik fődíjasa volt. Készített már illusztrációt Szabó Magda és Ady Endre ünnepi kötetébe is. A fent említett könyvhöz készült rajzai pedig 2014-ben elnyerte az egyik legnevesebb hazai megmérettetésen, az Arany Rajzszög-ön a Kulturális díj-at.

Nem Norbi az egyetlen büszkeségünk, hiszen tanáraink is elismert illusztrátorok, szakvezetőnk, Rofusz Kinga a szakma egyik legismertebb alkotója. A fiataljainkra is nagyon büszkék vagyunk, akik nálunk illusztrátor  képzésünkön, grafika képzésünkön is, de ezzel egy időben sikeres designerként is aktívan dolgoznak. Az idei évben Szinvai Dániel, a 168 óra egyik illusztrátora két díjat is elhozott a Budapesti Illusztrációs Fesztiválról, Turi lilla pedig tavaly kapott nagydíjat. Ősztől kezd az illusztrátor képzésünkön Jásdi Juli is. Ők mindhárman Corvinos hallgatók voltak a Corvin grafika képzésén, majd egyetemi éveik után visszatértek, hogy kineveljék az új grafikus, illusztrátor generációt.

Te is szeretnéd az illusztrátorok útját járni? Akkor játssz velünk!

KÜLDD A NYUSZIDAT ÉS KERÜLJ REFLEKTORFÉNYBE!

Mindenkinek Boldog Békés Húsvétot kívánunk!

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.