Miért a Corvint válaszd? Mert...
A KREATIVITÁS
LESZ A HIVATÁSOD
Miért a Corvint válaszd? Mert...
PROFI
TERVEZŐK OKTATNAK
Miért a Corvint válaszd? Mert...
KIVÁLÓ
CSAPATSZELLEM
Miért a Corvint válaszd? Mert...
INSPIRÁLÓ
KÖZEGBEN ALKOTHATSZ
Previous slide
Next slide

MOZGÓKÉP- ÉS ANIMÁCIÓKÉSZÍTŐ KÉPZÉS

Képző- és iparművészeti munkatárs (Mozgókép- animációtervező)

Neked is célod, egy jól fizető, kreatív hivatás vagy egy sikeres egyetemi felvételi? Találd meg magad az Animáció világában!

Korunk sajátossága, hogy a vizuális tartalom, kiváltképp a mozgókép egyre nagyobb szerephez jut, így egyre több kreatív designerre van szükség. A Mozgókép és Animációkészítő képzés célja, hogy a mozgóképes tartalomfejlesztés területein professzionális képzést nyújtsunk, hogy végzett hallgatóink a filmes produkciók és a game art előkészítési, fejlesztési folyamataiban sokoldalúan hasznosítható tudást szerezzenek.

Kíváncsi vagy, hogy az Animáció képzésen mit tanulhatsz, hogyan lesz jól fizető, kreatív, értékteremtő hivatásod? Nyílt napos videónkból mindenre választ fogsz kapni.

Fennmaradó helyeket Augusztus 25-ig van lehetőség megpályázni.

A carouselen látható munkákat készítették: Gál Zsófia Csenge, Mázás Kíra, Péter Zsóka, Szentesi Balázs

A MOZGÓKÉP- és ANIMÁCIÓKÉSZÍTŐ
KÉPZÉS CÉLJA

Képzésünkön a hallgatóink kialakítják egyéni stílusukat, személyes vizuális hangvételüket, illetve lehetőséget kapnak a kísérletezésre is. Az animációs képzés során a rajzi technikák mellett olyan szakmai képesítésekben is részt vesznek, mint a:

– képregény készítés

– storyboard készítés

– karaktertervezés, conceptart

– karakter mozgatás

– látványtervezés

forgatókönyvírás

kompozitálás és vágás

Hallgatóink a folyamatos konzultációkkal kísért projektfeladatok megoldásának köszönhetően, az elméleti tudás megszerzése mellett gyakorlati tapasztalatot is szereznek. Ennek köszönetően a képzés során a digitális kivitelezésben gyakorlott tervezőkké fejlődhetnek.

A képzés végén minden hallgató összeállíthat egy versenyképes portfóliót, showreelt, illetve elkészítheti első rövidfilmjét, amellyel pályázhat animációs fimfesztiválokra is. Mind emellett olyan szakképzettség bírtokába jut, amellyel bátran részt vehet filmes produkciókban is, illetve sikerrel felvételizhet külföldi- és hazai egyetemekre is.

Karakterterveket készítette: Szabó Petra (2023)

Bővebben
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-3dgamedesign-corvinrajziskola-szabopetra
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-video-mapping-corvinrajziskola-karolyilivia

AZ MOZGÓKÉP- és ANIMÁCIÓKÉSZÍTŐ
KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

Az első évben alapszintű szakmai tudásra lehet szert tenni. A gyakorlati feladatok során, diákjaink különböző vizuális tervezői metódusokkal és animációs szoftverekkel ismerkednek meg. Több, rövidebb kísérleti feladat, mozgóképes stílusgyakorlatok után showreel készítésével zárul az év. A tervezői gondolkodás elsajátítása mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a rajzi alapok, grafikai és színes technikák magas szintű fejlesztésére is.

Második évben hallgatóink az első évben megszerzett tudást az animáció speciálisabb területeinek megismerésével tovább bővítik. A 3D szoftverek megismerésével lehetőségük nyílik game design, a Rocksuli csapatával pedig video klippet készíteni, így a megrendelői, piaci elvárásokban tapasztalatot szerezhetnek. Az év végén bábtervezésen vesznek részt és egy rövid stop motion animáció is készül.

A képzés heti 3 alkalom elfoglaltságot jelent. Az esti, szombati tanóráknak köszönhetően designerképzésünk munka és egyetem mellett is végezhető.

Video mappinget készítette: Károlyi Lívia (2023)

Bővebben

MIÉRT ÉPP A CORVIN?

Hogyan érjük el, hogy felkészültebb legyél, mint pályatársaid?
Igaz, hogy nagyon magasak az elvárások a Corvinban, viszont diákjaink már az első három félévben megismerik, és használni tudják a vizuális kommunikáció teljes eszköztárát, így lehetőség van specializációra, kipróbálhatják magukat a game art vagy az autonóm filmkészítés területén is.

A másodév során a diákok egy game art és egy videoklipp projektfeladatban vesznek részt. A megrendelői projekteknek köszönhetően diákjaink komol, valós követelményekke találkozhatnak, ezáltal megtapasztalják a piaci elvárásokat, a megrendelői kommunikációt és a csapatban történő kivitelezés élményét.

Diákjaink munkáit pályáztatjuk hazai- és nemzetközi megmérettetéseken, mint például Primanima, vagy KAFF, illetve rendszeresen megjelennek offline és online médiafelületeken is.

Látványtervet készítette: Kovács Dorottya (2024)

Bővebben
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-latvanytervezes-corvinrajziskola-kovacsdorottya
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-kepregeny-corvinrajziskola-nyulstella

KIKET VÁRUNK A mozgókép-
ÉS ANIMÁCIÓKÉSZÍTŐ KÉPZÉSRE?

Olyan kreatív felnőtteket várunk, pályamódosítókat, akik a mozgóképes tartalomfejlesztés területein szeretnének hivatásos alkotókká válni és komoly érdeklődést mutatnak a filmes produkciók fejlesztési- és előkészítési folyamatának irányában.

A magas színvonalú szaktudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a művészpályára készülő fiatalok külföldi- és hazai design egyetemek BA és MA (MOME, METU, EKE) felvételi elvárásainak is sikeresen megfeleljenek. Nagymultú művészeti iskolánk a magas színvonalú rajzoktatásnak köszönhetően ezen a téren is hatalmas gyakorlattal rendelkezik.

Képregényt készítette: Nyul Stella (2023)

Bővebben

MILYEN KÉPZETTSÉGED LESZ?

Iskolánk engedélyezett felnőttképzési intézményként működik, nyilvántartásba vételi számunk: E/2020/000405. Mozgókép- és animációtervező képzés kétéves engedély alapján folytatott  felnőttképzés. A felnőttképzés sikeres elvégzésével a képző tanúsítványt állít ki, mellyel a képzésben résztvevők akkreditált vizsgaközpontokban hivatalos, állam által elfogadott vizsgát tehetnek. A hivatalos vizsgát teljesítve szakképesítést szerezhetnek, mint Képző -és iparművészeti munkatárs (Mozgókép- és animációtervező).

A képzés alatt minden résztvevő összeállítja versenyképes designer portfólióját és elkészíti bemutatkozó kisfilmjét, mely a szakmai munkák elnyerése mellett sikeres egyetemi Ba és Ma felvételire is alkalmas. A képzés megkezdésének feltétele a középiskolai végzettség / érettségi.

Animációt készítette: Fuchs Tamru (2024)

Bővebben
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-36daysoftype-corvinrajziskola-fuchstamru
mozgokep-animacio-keszito-kepzes-latvanytervezes-corvinrajziskola-vekeykatalin

MILYEN ESZKÖZÖKRE LESZ SZÜKSÉGED?

Laptop (preferált operációs rendszer: Windows)

CPU: Intel Core ~i7 / i5 – AMD Ryzen ~7 / 5 

GPU: Nvidia GeForce ~RTX – Nvidia GTX / MX

RAM: ~16 GB – 8 GB

Tárhely: ~500 GB SSD – 1 TB HDD

Szoftverek: Adobe Photoshop, After Effects, Premiere Pro és Audition (a teljes Adobe csomag diák verziója megvásárolható nálunk, kedvezményes áron), TVPaint, Autodesk Maya 3D

Digitális rajztábla: Wacom, XPPen, Huion vagy bármilyen tablet, amin tudtok digitálisan rajzolni.

Rajz / stílusgyakorlatok órára: tus vagy fekete filctoll, ceruza, szén, pitt, monopolradír, olcsó hajlakk, színes kartonok, rajzpapírok A/2, A/3, sketchbook vagy 500 db a/4-es nyomtatópapír, mappa, akvarell papír, tempera vagy akril (lehetőleg tégelyes, nagyobb formátum), akvarell (anilin), pasztell készlet, lehetőleg 24 db-os, pasztell ceruza 3 db, ecsetek, szivacs, filctollak, linó, linókészlet, papírszalvéta, ragasztó, olló, sniccer

Látványtervet készítette: Vékey Katalin (2024)

Bővebben

OKTATÓk

Szentesi Balázs

animációs tervező, rendező animációs szakvezető

Bogó Krisztina

illusztrációs, animációs és grafikai tervező

Győrfi Ági

animációs tervező és illusztrátor

Sipos Barbara

festőművész

Nemes Barna

animációs tervező
3D film és game designer

Hárshegyi Vivien

animációs tervező, rendező

Győrffy László

képzőművész

Kis Róka Csaba

festőművész

ANIMÁCIÓS TANTÁRGYAK

  3D          After Effects          animatik          Audition          bábtervezés          brainstorming          composit          conceptart          Dragonframe          dramaturgia          forgatókönyvírás          hang          karaktertervezés          képregény          kifestéskihúzás          kompozíció          kompozitálás          koncepció fejlesztés          látványtervezés          Maya          Moho          mozgatás          művészettörténet          Photoshop          plánozás          portfólió építés          Premiere Pro          rajz          selfpromotion          snittelés          sound design          stílusgyakorlatok          stopmotion          storyboard          színelmélet          szaktörténet          tervezésmódszertan          TVPaint          utómunka          UV texturing          vágás

NÉZZ BELE A PREZENTÁCIÓKBA!

MERRE INDULJ TOVÁBB?

MENNYI IDŐ?

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

MOZGÓKÉP- ÉS ANIMÁCIÓ TERVEZŐ / 2 ÉV / heti 3x 3-4 óra / 902 óra

szakirányú tervezés + digitális ismeretek + rajz- és stílusgyakorlat

MILYEN IDŐPONTOKBÓL VÁLASZTHATSZ?

A fennmaradó helyeket augusztus 25-ig van lehetőség megpályázni.

A csoportokat a sikeres felvételt követően, a regisztráció alkalmával választhatja ki a képzésben résztvevő, amennyiben a kiválasztott csoportban van hely.

A csoportválasztás a regisztrációkor érkezési sorrendben történik.

Szakirányú órák

A CSOPORT / Szerda 10:00-13:00 + Szerda 13:30-16:30 / megpályázható helyek száma: 4 fő

B CSOPORT / Kedd 17:00-20:00 + Szombat 09:15-12:15 / megpályázható helyek száma: 9 fő

Rajz- és stílusgyakorlat

Kedd 13:30-16:45 / 9 fő

Csak a B CSOPORT-nak / Szombat 12:45- 16:00 / 14 fő

Szombat 16:15- 19.30 / 10 fő

Mennyibe kerül?

EARLY BIRD:
619 000 Ft/év 
megfizetése a májusban történő regisztráció alkalmával egy időben (60 000 Ft kedvezmény)

KÉPZÉSI DÍJ:
Évente: 79 000 Ft 
helyfoglaló + 300 000 Ft/ félév

KEDVEZMÉNNYEL:
Évente: 79 000 Ft helyfoglaló
+ 570 000 Ft/ év

(30 000 Ft kedvezmény)

KÉPZÉSI HITELLEL:
79 000 ft helyfoglaló,
+ 300 000 Ft önrész
További információ:
https://diakhitel.hu/kepzesihitel/

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A fennmaradó helyeket augusztus 25-ig van mód megpályázni.

A képzésekre felvételizni szükséges a jelentkezési oldalon. Mi a teendőd?

  • Töltsd ki a jelentkezési lapot

  • Töltsd fel az elvárt felvételi anyagot: 8 db kép, 4 db látvány után készült rajz, és 4 db kreatív munka (rajzok, tervek, mozgó anyagok, stb)

  • Fizesd be a felvételi eljárás díjat: 6350 ft.

Felvételi eredményéről augusztus 27-ig értesítünk.

A képzésre a regisztráció határideje: szeptember 2.

  • itt kell megadnod adataidat
  • itt fogsz képzési csoportot választani és
  • tandíjfizetési ütemezést
  • a beiratkozáshoz időpontot
  • itt kell térítened vagy 79 000 ft előleget 

Beiratkozások időpontjai: szeptember 9, 10, 11, melyre személyesen várunk Téged!

A képzések a szeptember 16-i héten indulnak.

HALADÓ MOZGÓKÉP ANIMÁCIÓ KÉPZÉS

Tanultál már animációt, de szeretnél még fejlődni? Bővítenéd portfóliódat?

Pályázni tudsz a fennmaradó néhány helyre másodéves képzésünkön!

2024. augusztus 25-ig.

D csoport: Péntek 13.30-16.30, szombat 12.45-15.45 megpályázható helyek száma: 2

E csoport: Péntek 17.00-20 00, szombat 16.00- 19.00 megpályázható helyek száma: 2

Hogyan felvételizz?

Légyszíves állítsd össze a portfóliódat, írj egy motivációs levelet és egy CV-t, és küld el nekünk a corvinrajziskola@gmail.com e-mail címre. A portfólió alapján felmérjük kompetenciáidat és az eredményről szeptember 3-ig értesítést küldünk.

A képzés kezdete:
2024. szeptember 16-i hét

SZERETNÉL FEJLŐDNI?

Ha felvételire készülsz vagy fejleszteni szeretnéd a kreatív készségeid, akkor rövid képzéseinken és rajzóráinkon kipróbálhatod magad. A kurzusokon készült anyagokból felépítheted portfóliód.

a corvin

A Corvin rajziskola 1994 óta sikeresen
működő, a képzőművészet és a design
oktatásán alapuló művészeti iskola.
Sokszínű képzéspalettánkon minden
művészet iránt nyitott érdeklődő
megtalálhatja a számára
leginspirálóbb képzést, kurzust.

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.