A jobb agyféltekés rajztanfolyam azzal kecsegtet, hogy a művészet egy olyan dolog, amihez már 4 nap is elegendő a jártasság megszerzéséhez. Realisztikusan, létezik bármi, amit 4 nap alatt magabiztosan el lehet sajátítani? Ez valójában csak egy költői kérdés.

A jobb agyféltekés rajztanfolyam alapjai és működése.

Alapvetően arról szól a fáma, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam azoknak nyújthat segítséget, akiknél nem ez az agyfélteke a domináns, így az ilyen fajta készségei még kevésbé fejlettek. A jobb agyféltekés rajztanfolyamok többségének a kommunikációja viszont egész más irányba viszi a történetet, erről majd a későbbiekben lesz szó. Nézzük, mire lehet jó egy ilyen rajztanfolyam ? Egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon pár alkalom alatt a figyelem minőségének fejlődését érhetjük el, ami megadhatja a rajztanuláshoz szükséges alapvető látásmódot. Embere válogatja, hogy melyik agyfélteke a domináns, azaz melyiknek a funkciói fejlettebbek. Semmi pánik! Minden fejleszthető!  

Ezt a rajzolást Betty Edwards rajztanár ötölte ki, aki a tanítás során szerzett tapasztalataiból merítkezett. Ez egy pár napos módszer mely során egymásra építkező feladatok során tanulnak meg a résztvevők más szempontok alapján szemlélődni. Így elmondható, hogy egy ilyen jobb agyféltekés rajztanfolyam a rajztudáshoz- és tanuláshoz szükséges agyi funkciókat, figyelmi minőséget, struktúrát fejleszti. Ez a módszer arra a tényre alapoz, hogy a jobb agyfélteke felel a kreatív folyamatokért.

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Mit adhat egy jobb agyféltekés rajztanfolyam?

Annak ellenére, hogy magát a rajztudást csak minimálisan fejleszti a jobb agyféltekés rajztanfolyam, a hatása mégis látványos, hiszen a két félteke közti egyensúlytalanságon változtat. A figyelem fejlesztése mellett azért gyorsan átveszi a rajztanulás legalapvetőbb lépéseit, mint a terek, téri viszonyok, árnyékolás, méretek aránya és az egész egységének szemlélése. Ennek a duónak az eredménye az a látványos fejlődés, ami a résztvevőknél tapasztalható. 

Másik dolog, amit az ember egy ilyen rajztanfolyamtól kaphat a sikerélmény és az ehhez társuló  magabiztosság fejlődése. Szuper lehet például azoknak, akiknek a nem igazán rugalmas közoktatási keretek elvették a kedvüket a kreatív utaktól!

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Mi az amire már nem elég?

Ha valódi professzionális tudást szeretnél szerezni, ahhoz már kevés lesz az az ismeret, amit egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon szerezhetsz. Ahhoz, hogy valódi művésszé válj több éves gyakorlás és tanulás szükséges! Az a szemfényvesztés, hogy bárki és mindenki is művész, sőt ez már egy ilyen tanfolyam elvégzésével is elérhető! Ez bármennyire kecsegtető sajnos nem felel meg a valóságnak! Szomorú, hogy az ilyen felelőtlen ígéretek a művészetben még nem jártas fejlődni vágyókat félrevezetik és abba a hitbe ringatják, hogy 4 nap után akár már kiállításuk is lehetne! Ami ebben még sajnálatos, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyamok amúgy hasznos lehetőségeit elhomályosítják  ezek a hangzatos ígéretek! Az ilyen kurzusok helyett vagy mellett, ha valóban fejlődni vágysz, akkor keresni kell egy nem gyorstalpaló, professzionális rajzoktatást, pl. olyat., ami nálunk is van!

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.