fbpx
Corvin Rajzisklola logoKÉPZÉSEINK

DESIGNER FELNŐTTKÉPZÉS

ANIMÁCIÓ/MOZGÓKÉP

GRAFIKA BRAND DESIGN

GRAFIKA ILLUSZTRÁCIÓ

GRAFIKA WEB DESIGN

TÉR- ÉS FORMATERVEZÉS

TINI RAJZI ELŐKÉSZÍTŐ

RAJZ ÉS FESTÉSZET

RAJZ ÉS FESTÉSZET ŐSZTŐL

NYÁRI RAJZ/FESTÉSZET

NYÁRI KÉPZÉSEK

OLAJFESTÉSZET

AKVARELL FESTÉSZET

PASZTELLKRÉTA

VEGYES TECHNIKÁK

ÁLLATI GRAFIKÁK

MESEILLUSZTRÁCIÓ

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

KÉPREGÉNY

RÖVID KÉPZÉSEK

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

MESEILLUSZTRÁCIÓ

KÉPREGÉNY

KÖNYVKÖTÉSZET

SAJÁT LOGÓ KÉSZÍTÉSE

GRAFIKAI TECHNIKÁK

KARAKTERTERVEZÉS

POP-UP KÖNYV

KALLIGRÁFIA

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK

TEXTIL / DIVAT

ÉPÍTŐMŰVÉSZ

MŰVÉSZETTÖRTÉNET

NYÍLT NAP

KIBESZÉLŐ

RÓLUNK

KAPCSOLAT

SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

PARTNEREINK

illusztrátor_illusztráció_képzés_rofusz_kinga_design_corvin_rajziskola_rajz_illusztrálás_báb_könyv_mese_rajzolás_karakter

Interjú Nagy Adrien textil- és ékszertervezővel

Nagy Adrien elismert textil- és ékszertervező, volt Corvinos, a MOME-n végzett, jelenleg ugyanitt egyetemi adjunktus. Az általa megálmodott és megvalósított divatékszer márka a RIENNE CREATIONS nevet viseli.

Jó olvasást kívánunk a vele készített interjúhoz!

Gyerekkori álmod volt, vagy véletlenül csöppent az életedbe az ékszertervezés?

 Eredetileg divattervezőnek készültem. Az volt a gyerekkori álmom. Ezt meg is valósítottam. Számos hazai és külföldi cégnél dolgoztam tervezőként. Többek között a NUBU-nál, és Marc Jacobs-nál New York-ban. Ez utóbbi hatalmas élmény és óriási tapasztalat volt. Mikor hazajöttem, tudtam, hogy hasonló szinten szeretném folytatni művészeti tevékenységemet, de addigra már kezdtem kiégni a ruhák világában. Az ékszer, mint új médium friss lendületet és lelkesedést hozott az életemben.

 

Mit kaptál a Corvinban ahhoz, hogy eljutottál odáig, hogy felvegyenek a MOME textil szakára, majd pedig elhelyezkedhess a hivatásodban?

 A Corvinos időszakomra mindig meleg szívvel gondolok. Egy izgalmas és tartalmas időszak volt. Ott ismerkedtem meg a legtöbb évfolyamtársammal, szaktársammal. Szakmailag pedig olyan alapokat kaptam, amire már szépen lehetett építkezni az egyetemi évek alatt.

 

Milyen előzményei voltak annak, hogy a MOME textil szakán találd magad?

 A ruhatervezés és a divat mindig is érdekelt. Így utólag már nem is tudom miért, akkoriban kevésbé voltam tudatos, inkább megérzés alapján választottam szakot. Egy biztos, hogy senki és semmi nem tudott volna eltántorítani a textil szaktól.

 

Mit adott neked a MOME textil szak?

 A karrierem alapjait. És még annál is többet. Ha valaki Corvinos koromban azt mondta volna, hogy egyszer a MOME textil tanszékén leszek adjunktus, biztos ugráltam volna a boldogságtól.

 

Mit javasolnál egy pályakezdőnek? Mire figyeljen, ha a MOME textil szak a célja?

 Nagyon fontos, hogy valóban legyen benne szakmai érdeklődés. Olvasson sokat, tájékozódjon a szakmában. Nézzen körül a kortársak között, a társ területeken is. Ma már az információ sokkal könnyebben elérhető, mint akkor, amikor én készültem az egyetemre. Már akkor is bejártam az egyetem könyvtárába, ahol a legfrissebb divatlapok mellett szakkönyvek is elérhetők voltak. Manapság sok minden könnyen elérhető online, viszont túl nagy az információs zaj. Könnyű elveszni benne. Egy jó felkészítő, mint a Corvin nagyon sokat tud segíteni, de a munkát mindenkinek önállóan kell beletennie a felkészülésbe.

rofusz4 copy.webpillusztrátor_illusztráció_képzés_rofusz_kinga_design_corvin_rajziskola_rajz_illusztrálás_báb_könyv_mese_rajzolás_művész_művészet

Köszönjük a beszélgetést!

 

Krasznai Kármen

 

  1. Szeptember