Juhász Ádám elismert formatervező, volt Corvinos, a MOME-n végzett. Különleges formájú és fényű világító testek tervezésével foglalkozik. Saját márkája az ADAMLAMPS nevet viseli, mely már nemzetközileg ismert.

Jó olvasást kívánunk a vele készített interjúhoz!

Hogy sodródtál a formatervezés és a világítótestek tervezése felé? Mindig is az volt a célod, hogy ezzel foglalkozz?

A miskolci Gábor Áron Szakközépiskola és Művészeti Középiskolába jártam és Ötvös – Fémművesként végeztem. Az utolsó, ötödik szakmai évben az Iparművészeti Egyetem felvételije előtt (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) jártam több szakmai kurzusra és előkészítőre. Így találkoztam a Corvin Rajziskolával és annak képzéseivel is: ilyen volt a rajz és a formatervezés.

 

Hogy játszott szerepet a Corvin abban, hogy formatervező legyél?

A középiskolai években szerzett ötvös – fémműves képzettséggel célom volt szakmailag tovább fejlődni és tanulni. A budapesti Corvin Rajziskolába kifejezetten a fémműves formatervezés és rajzi előadásmód miatt jártam, amely nagyban segített a sikereses felvételiben. Az Iparművészeti Egyetem Fémműves Formatervező szakára abban az évben másodszor jelentkeztem, és felvételt nyertem. A világítótestek tervezése, az ADAMLAMP márka egy út eredménye, melyet lényegében a formatervezés alapozott meg az egyetemi évek végén.

 

Mi a legnagyobb inspirációd, ha formatervezésről és tárgyak alkotásáról van szó?

Az inspirációt elsősorban a geometriából, alkotásból, továbbá az alapanyagokkal való kísérletezésből és számomra elérhető gyártástechnológiákból nyerem. 

Fontos számomra, hogy funkcionális és egyben dekoratív használati tárgyakat hozzak létre, melyek sikeresen eljutnak a felhasználóhoz.

 

Mit tanácsolnál annak, aki tárgyak tervezésével és formatervezéssel szeretne foglalkozni?

Nem tudok a formatervezéssel és tárgytervezéssel kapcsolatban lényeges és érdemi tanácsot adni. Annyi biztos, hogy kifejezetten és bátran ajánlom a Corvin Rajziskolát mindenknek aki ebben a világban szeretne kreatív tevékenységet végezni és alkotni,  bővíteni és színesíteni szeretné a látásmódját, vagy egy út elején jár és hasznos szakmai tapasztalatokat szerezne a döntéseihez és fejlődéséhez. 

Köszönjük a beszélgetést!

 

Krasznai Kármen

 

2023. Szeptember

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.