Miért pont a Corvin? Mert..
ÉPÍTHETSZ
VERSENYKÉPES PORTFÓLIÓT
Miért pont a Corvin? Mert..
KIALAKÍTHATOD
SAJÁT STÍLUSODAT
Miért pont a Corvin? Mert..
PIACI
SZEREPLŐKKEL DOLGOZHATSZ
Miért pont a Corvin? Mert..
INSPIRÁLÓ
CSAPATBAN ALKOTHATSZ
Previous slide
Next slide

ILLUSZTRÁTOR KÉPZÉS

Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti Grafikus), emelt óraszámú illusztráció

IMÁDSZ RAJZOLNI? SZERETNÉL EGY KREATÍV, ÉRTÉKTEREMTŐ HIVATÁST? BONTAKOZZ KI AZ ILLUSZTRÁCIÓ VILÁGÁBAN!

Korunk sajátossága, hogy a vizuális tartalom, az illusztráció, egyre nagyobb szerephez jut, így egyre több kreatív szakemberre van szükség. Az illusztrált könyvek, magazinok, online felületek is egyre elterjedtebbek, az egyediség egyre nagyobb értékké válik. Az akkreditált Művészeti Grafikus képzésünket specializáltuk, annak érdekében, hogy hallgatóink két év alatt versenyképes tudással és portfólióval kerüljenek ki a munkaerőpiacra, vagy az egyetemi felvételire. A grafikus képzés három irányban szakosodik, emelt óraszámban oktatunk Illusztrációt, UIUX webdesign-t illetve Brand design-t.

Hogy leszel sikeres illusztrátor? Miért pont a Corvint válaszd? Hogyan éred el, hogy kreatív, értékteremtő hivatásod legyen? Nyílt Napon készült videóból minden kiderül.

Fennmaradó helyeket augusztus 25-ig van lehetőséged megpályázni.

MI A CÉLJA AZ ILLUSZTRÁtor KÉPZÉSNEK?

Célunk, hogy hallgatóink a tervezőgrafikai alapismeretek mellett az illusztráció területén részesüljenek professzionális képzésben, megtalálják egyéni stílusukat, felépítsék egyéni világukat, hogy magasan képzett illusztrátorokká tudjanak válni. Hangsúlyt fektetünk a szakirányú számítógépes programismeretek elsajátításásra, így a folyamatos konzultációkkal kísért projektfeladatok megoldásának köszönhetően, hallgatóink az elméleti tudás megszerzése mellett a digitális kivitelezésben is gyakorlott alkotókká fejlődhetnek.

Az illusztráció művészetének számos tanulható eleme van, a karakterformálástól, a képi narráción keresztül a könyvtervezésig. Egy jó illusztrátor egyszerre képzőművész, író és könyvművész, aki egy kötetet a címfelirattól az utolsó vonásig kézben tart. Hallgatóink elsajátítják, hogy lehet változatosan jelentést közvetíteni, a képekből narratívát építeni, a történet dramaturgiáját tökéletesíteni.
A képzés végén mindenki szakképzettséget szerezhet / Képző- iparművészeti munkatárs/ Művészeti grafikus/ és versenyképes portfóliójával könyvkiadók, magazinok, design stúdiók junior pozícióira, külföldi és magyar művészeti egyetemek BA, MA képzéseire sikerrel pályázhatnak.

Képen látható munkát készítette: Kor Fruzsina

Bővebben

MIÉRT A CORVIN ILlUSZTRÁTOR
KÉPZÉST VÁLASZD?

Hogyan érjük el, hogy felkészültebb legyél mint pályatársaid?
Igaz, hogy nagyon magasak a Corvinban az elvárások, viszont diákjaink már az első három félévben megismerik, és használni tudják a vizuális kommunikáció teljes eszköztárát, így lehetőség van specializációra, hogy az illusztráció szakterületén versenyképes tudást szerezzenek.

A másodév a Pagony és a Lampion kiadóval együttműködve, könyvkiadói projektfeladattal zárul, melynek célja, hogy diákjaink komoly, valós követelményekkel ismekedjenek, megtapasztalják a piaci elvárásokat, megfeleljenek a megrendelői igényeknek. Diákjainkat pályáztatjuk hazai és nemzetközi megmérettetéseken, munkáik rendszeresen jelennek meg offline és online médiafelületeken, mint például a Csodaceruza.

Képen látható munkát készítette: Magyar Zsófi

Bővebben

HOGYAN ÉPÜL FEL AZ ILLUSZTRÁTOR KÉPZÉS?

Az első évben alapszintű szakmai tudásra lehet szert tenni. A gyakorlati feladatok során, diákjaink különböző vizuális tervezői metódusokkal és grafikai szoftverekkel ismerkednek meg. Több, rövidebb kísérleti feladat, mint a piktogramm, logó, tipográfia, kalligráfia, fanzine, plakát, illusztrációs stílusgyakorlatok után komplex kiadvány/ könyv illetve termékarculat/ csomagolás kidolgozásával zárul az év.

Második évben hallgatóink az első évben megszerzett tudást az illusztráció speciálisabb területeinek megismerésével tovább bővítik, térbeli popup kiadvényok készülnek, majd könyvkiadói projektfeladaton dolgoznak, hogy a piaci elvárásoknak is meg tudjanak felelni. A tervezői gondolkodás elsajátítása mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a rajzi alapok, grafikai és színes technikák magas szintű fejlesztésére is. A képzés heti 3 alkalom elfoglaltságot jelent. Az esti és a délelőtti tömbösített tanóráknak köszönhetően designerképzésünk munka és egyetem mellett is végezhető.

Képen látható munkát készítette: Koralevicz Kinga

Bővebben

KIKET VÁRUNK?

Várunk olyan kreatív felnőtteket, pályamódosítókat, akik a grafika, illusztráció területén szeretnének hivatásos alkotókká válni, komoly érdeklődést mutatnak a többségében offline, online vizuális tartalmak fejlesztésének folyamatai iránt.

A magas színvonalú szaktudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a művészpályára készülő fiatalok külföldi és magyar design egyetemek BA és MA (MOME, METU, MKE) felvételi elvárásainak is sikeresen megfeleljenek. Nagymultú művészeti iskolánk a magas színvonalú rajzoktatásnak köszönhetően ezen a téren is hatalmas gyakorlattal rendelkezik, diákjaink többsége már első év végén sikeresen felvételiznek.

Képen látható munkát készítette:  Kaszás Gabi

Bővebben

MILYEN KÉPZETTSÉGED LESZ?

Iskolánk engedélyezett felnőttképzési intézményként működik, nyilvántartásba vételi számunk: E/2020/000405. Művészeti Grafikus képzés kétéves engedély alapján folytatott grafikai felnőttképzés. A felnőttképzés sikeres elvégzésével a képző tanúsítványt állít ki, mellyel a képzésben résztvevők akkreditált vizsgaközpontokban hivatalos, állam által elfogadott vizsgát tehetnek. A hivatalos vizsgát teljesítve szakképesítést szerezhetnek, mint Képző -és iparművészeti munkatárs (művészeti grafikus).

A képzés alatt minden résztvevő összeállítja versenyképes designer portfólióját, mely a szakmai munkák elnyerése mellett sikeres egyetemi Ba és Ma felvételire is alkalmas. A képzés megkezdésének feltétele a középiskolai végzettség / érettségi.

Képen látható munkát készítette: Fiser Alíz

Bővebben

MILYEN ESZKÖZÖKRE LESZ SZÜKSÉGED?

 • Laptop
 • Szoftverek: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, InDesign, After Effects, Adobe XD (a teljes Adobe csomag diák verziója megvásárolható nálunk, kedvezményes áron)
 • Wacom tábla / bármilyen tablet, amin tudtok digitálisan rajzolni
 • Könyvkötő workshop: 80-120 grammos A/4-es papír belíveknek, külső borítónak 80 grammos kreatív papír, vagy saját illusztráció, 2 db. A/5-ös szürkelemez, az előzék papírjának 2 db. 120-150 gr-os kell
 • Rajz / stílusgyakorlatok órára: tus vagy fekete filctoll, ceruza, szén, pitt, monopolradír, olcsó hajlakk, színes kartonok, rajzpapírok A/2, A/3, sketchbook vagy 500 db a/4-es nyomtatópapír, mappa, akvarell papír, tempera  vagy akril (lehetőleg tégelyes, nagyobb formátum), akvarell (anilin), pasztell készlet, lehetőleg 24 db-os, pasztell ceruza 3 db, ecsetek, szivacs, filctollak, linó, linókészlet, papírszalvéta, ragasztó, olló, sniccer

A képen található munkát készítette: Kenyeres Sára

Bővebben

OKTATÓk

Rofusz Kinga

illusztrátor

Szinvai Dániel

tervezőgrafikus / illusztrátor

Máray Mariann

illusztrátor

Hordós Boldizsár

grafikus

Sásdi Laura

tervezőgrafikus

Győrfi Ágnes

illusztrátor

Sipos Barbara

festőművész

Kis Róka Csaba

festőművész

Mészáros János

könyvkiadó

Győrffy László

képzőművész

GRAFIKAI TANTÁRGYAK

Kompozíció         Színtan Tördelés         Tipográfia         Betűanatómia         Logótervezés         Layouttervezés         Plakáttervezés         Kisarculat-tervezés         Névjegykártya         Nyomdatechnológia         Kiadványtervezés         Plakát         Könyvtervezés         Csomagolás         Makettezés         Folding         Pop-up         Kalligráfia         Illusztráció         Fanzine         Magazintervezés         Kisarculat         Photoshop         Illustrator         InDesign        Könyvkötészet         Webdesign         Rajz         Grafikai technikák         Stílusgyakorlat         Művészettörténet         Szaktörténet

NÉZZ BELE A PREZENTÁCIÓKBA!

HOGYAN LESZEL SIKERES GRAFIKUS?

Hogyan felvételizz egyetemre?

MENNYI IDŐ AZ ILLUSZTRÁTOR KÉPZÉS?

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:
MŰVÉSZETI GRAFIKUS/2 ÉV / heti 3x 3-4 óra / 902 óra

szakirányú tervezés + digitális ismeretek + rajz- és stílusgyakorlat

MILYEN IDŐPONTOKBÓL VÁLASZTHATSZ?

Az Illusztráció képzés fennmaradó helyeit augusztus 25.-ig van lehetőség megpályázni.

A csoportokat a sikeres felvételt követően, a regisztráció alkalmával választhatja ki a képzésben résztvevő, amennyiben a kiválasztott csoportban van hely.

A csoportválasztás a regisztrációkor érkezési sorrendben történik.

Szakirányú órák

A CSOPORT / Kedd 10:00-13:00 + Kedd 13:30-16:30 / megpályázható helyek száma: 2

B CSOPORT / Kedd 10:00-13:00 + Kedd 13:30-16:30 / Megpályázható helyek száma: 6

C CSOPORT / Kedd 17:00-20:00 + Szerda 17:00-20:00 / 2

Rajz- és stílusgyakorlat

Szerda 13:30-16:45 / megpályázható helyek száma: 9

Péntek 17:00-20:15 /  megpályázható helyek: 2

Mennyibe kerül?

EARLY BIRD:
619 000 Ft/év 
megfizetése a májusban történő regisztráció alkalmával egy időben (60 000 Ft kedvezmény)

KÉPZÉSI DÍJ: Évente: 79 000 Ft helyfoglaló + 300 000 Ft/ félév

KEDVEZMÉNNYEL:
Évente: 79 000 Ft helyfoglaló
+ 570 000 Ft/ év

(30 000 Ft kedvezmény)

KÉPZÉSI HITELLEL:
79 000 ft helyfoglaló,
+ 300 000 Ft önrész
További információ:
https://diakhitel.hu/kepzesihitel/

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A fennmaradó helyeket augusztus 25-ig van lehetőséged megpályázni.

A képzésekre felvételizni szükséges a jelentkezési oldalon. Mi a teendőd?

 • Töltsd ki a jelentkezési lapot.
 • Töltsd fel az elvárt felvételi anyagot: 8 db kép, 4 db látvány után készült rajz, és 4 db kreatív munka (rajzok, tervek, makettek stb)
 • Fizesd be a felvételi eljárás díjat: 6350 ft.

Felvételi eredményéről augusztus 27-ig értesítünk.

A képzésre a regisztráció határideje: szeptember 2.

 • itt kell megadnod adataidat
 • itt fogsz képzési csoportot választani és
 • tandíjfizetési ütemezést
 • a beiratkozáshoz időpontot
 • itt kell térítened vagy 79 000 ft előleget

Beiratkozások időpontjai: augusztus 9, 10, 11, melyre személyesen várunk Téged!

A képzések szeptember 16-i héten indulnak.

Nézd meg a corvinosok munkáit!

Te is kíváncsi vagy arra, hogy miket alkotnak itt a Corvinosok?
Pörgesd végig portfólió oldalainkat, és győződj meg arról, hogy a legjobb helyen jársz!

SZERETNÉL FEJLŐDNI?

Ha felvételire készülsz vagy fejleszteni szeretnéd a kreatív készségeid, akkor rövid képzéseinken és rajzóráinkon kipróbálhatod magad. A kurzusokon készült anyagokból felépítheted portfóliód.

a corvin

A Corvin rajziskola 1994 óta sikeresen
működő, a képzőművészet és a design
oktatásán alapuló művészeti iskola.
Sokszínű képzéspalettánkon minden
művészet iránt nyitott érdeklődő
megtalálhatja a számára
leginspirálóbb képzést, kurzust.

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.