fbpx
corvin-rajziskola-rajz-rajzolás-rajzoktatás-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Rajz!  Mindennek az alapja.

A rajztudás jelentősége a művészeti-és designer szakmákban

A rajzolás általában az egyik első olyan terület, ami megmutatja az ember érzékenységét, kreativitását, alkotói irányultságát. Már óvodában elkezdenek a kicsik rajzolni és ez végigkíséri őket az iskoláik során is. Sajnos a népszerűsége egyre csökken, pedig számos szempontból fontos és nagyon hasznos a rajzkészség fejlesztése: A rajz fejleszti a kreativitást, az improvizációs képességet és a finommotoros mozgást is. 

Ezek mellett nem elhanyagolható a rajzolás idegrendszerre és lelki egészségre gyakorolt jótékony hatása, melyet számos kutatás bizonyít!

corvin-rajziskola-rajz-rajzolás-rajzoktatás-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Rajzolás mindennek az alapja.

Egy rajzolásban jártas alkotó már jó eséllyel fejlett arányérzékkel, kompozíciós képességgel rendelkezik. A rajzon keresztül találkozunk nagyon sok mindennel,a színek hatásával, a vonallal, mint a szemet vezető, szervező vizuális elemmel, foltok elhelyezésével. Már az első rajzoknál képbe kerülhet a tér érzékeltetése, méretek vagy a tónusozás által. Ezek az ismeretek mindenképp hasznosak bármilyen kreatív szakmában, legyen az manuális vagy digitális felületen.

corvin-rajziskola-rajz-rajzolás-rajzoktatás-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Rajz! Nem csak képzőművészeknek.

Ennek ellenére a rajzolás hangsúlya kiveszni tűnik a művészeti, főleg a designer szakmák képzése során is, pedig számos tekintetben a rajztudás mondhatni esszenciális. Minél többet rajzol valaki, minél több technikát próbál ki, annál szabadabban tud mozogni majd később a választott területen belül is! A színek struktúrák, foltok, illetve ezeknek a hiányának a magabiztos használata a rajzban megalapozza bármilyen kreatív vonalon a későbbi emergentív működést és hozzásegíti az alkotókat a megfelelő attitűd / mindset önmagukban való kineveléséhez is!

corvin-rajziskola-rajz-rajzolás-rajzoktatás-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Rajz! Ha igazán profi akarsz lenni.

A kreatív piacon nagyon szoros a verseny, így ha igazán ki akarsz tűnni tanulj rajzolni! Egy jó rajzosnak már kialakult a látásmódja. Képes tónusokkal, színekkel játszani! Tudja, érzi, hogy egy rajzon milyen színek működnek jól együtt, így ezt akár grafikusként, akár más szakmában tudja kamatoztatni! Igazi szabadságot a szabályok ismerete ad mindenben, így a rajzban is!

Rajzolj a Corvinban!

Iskolánk legnagyobb erőssége a magas színvonalú rajzoktatás. A látvány utáni rajzi és festészeti alapok elsajátítása a képzőművészet és a design alapköve. Itt sajátíthatod el a kompozíciós ismereteket, a vizuális kommunikáció technikáit, lehetőségeit, hogy magabiztos designer vagy képzőművész lehess. Felvételi előkészítőinken és felnőttképzéseinken a művészeti egyetemekre készülő fiatalokat is segítjük olyan szakmai tudás, tájékozottság és tervezési készség megszerzésében, mely szilárd alapokat képez a sikeres egyetemi felvételihez és a későbbi tervezői pályához.

Hallgatóink minden évben szép eredménnyel nyernek felvételt hazai és nemzetközi egyetemek MA és BA művészeti szakirányaira. (MOME, MKE, MET, UDK-Berlin, Rietveld-Amszterdam, Angewandten-Bécs, Bildende-Bécs, Central Saint Martins-London, College of Art-Edinburgh, Solent-Southampton, Hochschule-Pforzheim)

 

Mindenkit, aki komolyan gondolja várunk szeretettel a Corvinban!