fbpx
Corvin Rajzisklola logoKÉPZÉSEINK

FELNŐTTKÉPZÉSEK

tovább a felnőttképzések oldalára →

ANIMÁCIÓ/MOZGÓKÉP

GRAFIKA BRAND DESIGN

GRAFIKA ILLUSZTRÁCIÓ

GRAFIKA WEB DESIGN

TÉR- ÉS FORMATERVEZÉS

ONLINE TARTALOMGYÁRTÓ

TINI RAJZI ELŐKÉSZÍTŐ

RAJZ ÉS FESTÉSZET

tovább a rajz és festészet oldalára →

RAJZ ÉS FESTÉSZET ŐSZTŐL

NYÁRI RAJZ/FESTÉSZET

OLAJFESTÉSZET

AKVARELL FESTÉSZET

PASZTELLKRÉTA

VEGYES TECHNIKÁK

ÁLLATI GRAFIKÁK

MESEILLUSZTRÁCIÓ

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

KÉPREGÉNY

RÖVID KÉPZÉSEK

tovább a rövid képzések oldalára →

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

MESEILLUSZTRÁCIÓ

DESIGN SKETCHING

KÉPREGÉNY

KÖNYVKÖTÉSZET

SAJÁT LOGÓ KÉSZÍTÉSE

GRAFIKAI TECHNIKÁK

KARAKTERTERVEZÉS

POP-UP KÖNYV

KALLIGRÁFIA

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK

tovább a felvételi előkészítők oldalára →

TEXTIL / DIVAT

ÉPÍTŐMŰVÉSZ

MŰVÉSZETTÖRTÉNET

NYÍLT NAP

KIBESZÉLŐ

RÓLUNK

KAPCSOLAT

SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

PARTNEREINK

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM, VAJON TÉNYLEG OLYAN JÓ?

A jobb agyféltekés rajztanfolyam azzal kecsegtet, hogy a művészet egy olyan dolog, amihez már 4 nap is elegendő a jártasság megszerzéséhez. Realisztikusan, létezik bármi, amit 4 nap alatt magabiztosan el lehet sajátítani? Ez valójában csak egy költői kérdés.

  A jobb agyféltekés rajztanfolyam alapjai és működése.

  Alapvetően arról szól a fáma, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam azoknak nyújthat segítséget, akiknél nem ez az agyfélteke a domináns, így az ilyen fajta készségei még kevésbé fejlettek. A jobb agyféltekés rajztanfolyamok többségének a kommunikációja viszont egész más irányba viszi a történetet, erről majd a későbbiekben lesz szó. Nézzük, mire lehet jó egy ilyen rajztanfolyam ? Egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon pár alkalom alatt a figyelem minőségének fejlődését érhetjük el, ami megadhatja a rajztanuláshoz szükséges alapvető látásmódot. Embere válogatja, hogy melyik agyfélteke a domináns, azaz melyiknek a funkciói fejlettebbek. Semmi pánik! Minden fejleszthető!  

  Ezt a rajzolást Betty Edwards rajztanár ötölte ki, aki a tanítás során szerzett tapasztalataiból merítkezett. Ez egy pár napos módszer mely során egymásra építkező feladatok során tanulnak meg a résztvevők más szempontok alapján szemlélődni. Így elmondható, hogy egy ilyen jobb agyféltekés rajztanfolyam a rajztudáshoz- és tanuláshoz szükséges agyi funkciókat, figyelmi minőséget, struktúrát fejleszti. Ez a módszer arra a tényre alapoz, hogy a jobb agyfélteke felel a kreatív folyamatokért.

  jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

  Mit adhat egy jobb agyféltekés rajztanfolyam?

  Annak ellenére, hogy magát a rajztudást csak minimálisan fejleszti a jobb agyféltekés rajztanfolyam, a hatása mégis látványos, hiszen a két félteke közti egyensúlytalanságon változtat. A figyelem fejlesztése mellett azért gyorsan átveszi a rajztanulás legalapvetőbb lépéseit, mint a terek, téri viszonyok, árnyékolás, méretek aránya és az egész egységének szemlélése. Ennek a duónak az eredménye az a látványos fejlődés, ami a résztvevőknél tapasztalható. 

  Másik dolog, amit az ember egy ilyen rajztanfolyamtól kaphat a sikerélmény és az ehhez társuló  magabiztosság fejlődése. Szuper lehet például azoknak, akiknek a nem igazán rugalmas közoktatási keretek elvették a kedvüket a kreatív utaktól!

  jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

  Mi az amire már nem elég?

  Ha valódi professzionális tudást szeretnél szerezni, ahhoz már kevés lesz az az ismeret, amit egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon szerezhetsz. Ahhoz, hogy valódi művésszé válj több éves gyakorlás és tanulás szükséges! Az a szemfényvesztés, hogy bárki és mindenki is művész, sőt ez már egy ilyen tanfolyam elvégzésével is elérhető! Ez bármennyire kecsegtető sajnos nem felel meg a valóságnak! Szomorú, hogy az ilyen felelőtlen ígéretek a művészetben még nem jártas fejlődni vágyókat félrevezetik és abba a hitbe ringatják, hogy 4 nap után akár már kiállításuk is lehetne! Ami ebben még sajnálatos, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyamok amúgy hasznos lehetőségeit elhomályosítják  ezek a hangzatos ígéretek! Az ilyen kurzusok helyett vagy mellett, ha valóban fejlődni vágysz, akkor keresni kell egy nem gyorstalpaló, professzionális rajzoktatást, pl. olyat., ami nálunk is van!