fbpx
corvin-rajziskola-grafika-képzés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

Grafika tanfolyam

Hogyan tudsz a tervezés területén fejlődni? Járj grafika tanfolyamra!

Ha szeretnél kilépni az autodidakta létből  és nagyobb sebességre kapcsolni, akkor fontos, hogy szakirányú képzésben vegyél részt! Egy ilyen képzésen vegyük, példának a grafika tanfolyamot egymásra épülve tudod elsajátítani a választott szakmához szükséges tudásbázist!

corvin-rajziskola-grafika-képzés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

Grafika tanfolyamunk felépítése, miért kétéves?

Ahogy fent is említettem egy grafika tanfolyamon egymásra épülő tudásanyagot sajátíthatsz el. A tanfolyamon nagyon fontos a strukturáltság, rengeteg képzés érhető el a piacon, különböző időtartamú grafika tanfolyamokat és egyéb képzéseket kínálva. Sajnos pont az idő rövidsége miatt a struktúra és a tudásanyag beépülése sok esetben megkérdőjelezhető. Még egy igazán jó és hosszabb grafika tanfolyam is csak az alapok lefektetésére elég, viszont ez a későbbi fejlődéshez nélkülözhetetlen.

Egy pár hónapos grafika tanfolyam hamis ígérettel kecsegtet, hiszen a szükséges szoftveres és grafika elméleti alapokat ennyi idő alatt maximum végigpörgetni lehet. A szervülő tudás elsajátításához minimum egyéves tanfolyam szükséges, ami még mindig csak az alapokra lesz elég. Annak érdekében, hogy tőlünk igazán jó alapképzettséggel rendelkező designerek kerüljenek ki, nálunk kétéves grafika tanfolyamon tanulhatnak a hallgatók. Az első év az alapozás, aminek során megismerik a nélkülözhetetlen szoftveres alapismeretket, illetve megtanulják a grafika elméleti alapjait is.

A tanfolyam a második évben kettéágazik, szakosodik, UI / UX webdesign szakirányra , illetve Brand Design szakirányra. Első évben az apróbb “építőkockáktól” indulnak, mint a logó vagy piktogramok, év végére pedig eljutnak komplex csomagolások megtervezéséhez. A grafika tanfolyam mindkét éve elég sűrű, sok házifeladattal, hogy valóban releváns tudással léphessenek ki az életbe a nálunk végzettek. Az ilyen tudás tehet igazán különlegessé egy designer felsőoktatási felvételin, így szuperek lehetnek az esélyeid!

corvin-rajziskola-grafika-képzés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

Grafika tanfolyam versus youtube videók

Miért iratkozz be egy grafika tanfolyamra? Miért nem jó kizárólag online tutorialok-ból tanulni? A válasz igazán egyszerű: A mindenféle tartalomgyártó-megosztó oldalakon mérhetetlen mennyiségű információ zúdul az érdeklődőre, amit nagyon nehéz szelektálni. Aki nem végzett el legalább egy alapozó grafika tanfolyamot az nem fog tudni jól eligazodni, ebben az információ tornádóban, mindenképpen szükséges valamilyen rendszer. Egy grafika tanfolyamon megtanulod azt az alap szervező elvet is, hogy később te magad is tudd bővíteni a tudásodat, ha speciálisan valamilyen effekt vagy hasonló érdekel. Ahhoz, hogy online videókat hatékonyan tudd használni, ahhoz először egy jó oktató segítségével meg kell tanuld a kívánt programok használatát. A digitális tudás mellett fontosak az elméleti alapok, mert azok nélkül a technikai tudás sem ér fabatkát sem. A tanfolyamunk első évében photoshop, illustrator és indesign szoftverek magabiztos használatát tanuljátok meg, ami egy stabil bázis lesz. Másodévben, mikor szakosodtok újabb szoftverekkel bővül a paletta, illetve olyan tervezői tudást szerezhettek, ami esszenciális ahhoz, hogy kiemelkedjetek a szakmában. A grafikus szakmában nagy a verseny éppen ezért nélkülözhetetlen egy tanfolyam elvégzése.

corvin-rajziskola-grafika-képzés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

Ha pályát módosítanál vagy fejlődni szeretnél is jól jöhet a grafika tanfolyam!

Nem csak azokat várjuk grafika tanfolyamunkra, akik felvételi előtt állnak, hanem adott esetben más szakmában dolgozókat vagy fejlődni vágyókat! Ahogy írtam egy tanfolyam azért elengedhetetlen, mert itt kapsz megfelelő mennyiségű és minőségű információt, hogy később akár magad is fejleszd! A designer- lét alapvető sajátossága, hogy rendszerben gondolkozunk, egy grafika tanfolyam eleve rendszerezve vezet végig a feladatokon. Ez a rendszer nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kihozd magadból a maximumot. Lehet, hogy már évek óta dolgozol designerként, de a tudást autodidakta módon sajátítottad el és valahogy nem jutsz előbbre a szakmában. Ez könnyen lehet azért, mert nem végeztél vagy nem jó grafika tanfolyamot végeztél, sajnos sok az instant tudást ígérő képzés, amik nincsenek jól felépítve. Ahhoz, hogy egy tudásanyag igazán beépüljön idő szükséges, ennek emberi élettani okai vannak. Az emberi agynak a megfelelő idegi kapcsolódások kiépítéséhez szüksége van adott mennyiségű gyakorlásra és időre, ezt nincs olyan tanfolyam, ami kikerülheti. Ha szeretnél igazán megalapozott minőségi tudást szerezni, tanulj a mi grafika tanfolyamunkon!