fbpx

CORVIN KIBESZÉLŐ

PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ

ÉRDEKESSÉGEK

PÁLYÁZATOK

ÉRDEKESSÉGEK

corvin-rajziskola-grafikai-tervezes-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat100

Magyar divat mostoha vagy csillogó?

Igazából ki ismeri a hazai divatot? Valójában csak az a szűkebb kör, akik a tervezői divat rajongói, esetleg más területek designerei, de a széles közönség kevésbé. Mi ennek az oka? Az egyedi divat nem a megfizethetőségről és sokszor nem is kifejezetten a praktikumról szól! Vannak utcai ruházatok, de vannak olyan koncepciózus darabok is, amelyek kifejezetten csak kifutóra születnek. Kik a hazai vezető divat nevek? Annak ellenére, hogy sokan keveset tudnak róluk, mégis vannak hazai divat guruink!

corvin-rajziskola-3D-larvanytervezes-tanfolyam-kepzes-designer-oktatas-szak-szakkepzes-felnottkepzes

3D LÁTVÁNYTERVEZÉS TANFOLYAM VAJON ELENGEDHETETLEN?

Milyen területeken használják a 3d látványtervezést? Észrevétlenül a különféle design ágazatokon belül folyamatosan használják a 3d látványtervező tanfolyamokon szerzett tudást. A belsőépítészeti tervekhez  készülnek ilyen látványtervek, különböző tárgyak gyártása előtt is szükség van hasonló látványtervekre, de még az ikea konyhatervező szoftvere is olyan tudáson alapul, ami egy 3d látványtervező tanfolyamon elsajátítható.

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM, VAJON TÉNYLEG OLYAN JÓ?

Alapvetően arról szól a fáma, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam azoknak nyújthat segítséget, akiknél nem ez az agyfélteke a domináns, így az ilyen fajta készségei még kevésbé fejlettek. A jobb agyféltekés rajztanfolyamok többségének a kommunikációja viszont egész más irányba viszi a történetet, erről majd a későbbiekben lesz szó. Nézzük, mire lehet jó egy ilyen rajztanfolyam ? Egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon pár alkalom alatt a figyelem minőségének fejlődését érhetjük el, ami megadhatja a rajztanuláshoz szükséges alapvető látásmódot. Embere válogatja, hogy melyik agyfélteke a domináns, azaz melyiknek a funkciói fejlettebbek. Semmi pánik! Minden fejleszthető!  

corvin-rajziskola-grafikai-tervezés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

A GRAFIKAI TERVEZÉS ÚTJAI NAPJAINKBAN

De hogyan kezdődött mindez ? Hogyan lett a grafikai tervezés az egyik legfelkapottabb és legkeresettebb tevékenység? Ahogy említettem a népszerűsége az ipari forradalomban ugrott meg, amikor a korábbi manufaktúrákat a komolyabb gyárak, piaci verseny kezdte el felváltani. Ekkoriban kezdett kialakulni a fogyasztói társadalom is, melyben a termékkínálat már nem csak az alapvető szükségletek kielégítését szolgálta, hanem egy életérzést is kínált vagy egészséget, az ígéret volt a lényeg. Aki meggyőzőbben tudott ígérni vagy áhítottabb minőség elérésével kecsegtetett az nyert, ez ma sincs másként!

corvin-rajziskola-grafika-képzés-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat

GRAFIKA TANFOLYAM

Ha szeretnél kilépni az autodidakta létből  és nagyobb sebességre kapcsolni, akkor fontos, hogy szakirányú képzésben vegyél részt! Egy ilyen képzésen vegyük, példának a grafika tanfolyamot egymásra épülve tudod elsajátítani a választott szakmához szükséges tudásbázist!

corvin-rajziskola-lemezdesign-formatervezés-belsőépítészet-designer-tanfolyam-oktatas-kepzes-szakkepzes-biciklitároló

LEMEZDESIGN A KREATIVITÁS ÚJ SÍKJA

A mai modern építészetben egyre nagyobb teret nyer a lemezdesign, azaz a különféle fémlemezek művészi megformálása. Ha jobban megfigyeljük a belsőépítészeti elemeket, belső tereket vagy akár kültéri bútorokat, kerti objekteket a lemezdesign számos helyen fellelhető. A technológia és a design ezen ága még számos fel nem tárt, kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. A Német – Magyar Lemezmegmunkáló kft. a járványhelyzet hozta kihívások kapcsán kezdett bele saját tervezésű lemezdesing termékek gyártásába. Ennek kapcsán keresték meg a Corvin Rajziskola Tér-és Formatervező szakát is egy jövőbeli, hosszú távú együttműködés reményében. Korábban leginkább a lemezmegmunkálás és alkatrészgyártás volt a cég fő profilja,de részben a megváltozott piaci környezet, másrészt a fenntarthatóság egyre jelentősebb szerepe miatt új vizekre eveztek.

élményfestés-festés-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes-corvin-rajziskola

RINGBEN AZ ÉLMÉNYFESTÉS ÉS A VALÓDI RAJZTUDÁS

Az élményfestő kurzusok hangzatos ígérete

Egy élményfestő workshop olyan, mint egy mézesmadzag, ami azt az ígéretet húzza el az óvatlan áldozat előtt, hogy mindenki képzőművész és mindössze 3 óra alatt azzá is válhat, amihez ráadásul semmilyen tudás nem szükséges! Azért ha ezt végig gondoljuk szürreális! Valami amiben úgy lehetsz profi, hogy nem szükséges hozzá tudás! Azért ez egy elég erős paradoxon. Abban igaza van az élményfestésnek, hogy bármit meg lehet tanulni, de abban, hogy ez bármi festészeti értéket fog hordozni már egy 3 órás képmásoló alkalom után, abban nem . 

corvin-rajziskola-rajz-rajzolás-rajzoktatás-tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

RAJZ! MINDENNEK AZ ALAPJA

A rajztudás jelentősége a művészeti-és designer szakmákban

A rajzolás általában az egyik első olyan terület, ami megmutatja az ember érzékenységét, kreativitását, alkotói irányultságát. Már óvodában elkezdenek a kicsik rajzolni és ez végigkíséri őket az iskoláik során is. Sajnos a népszerűsége egyre csökken, pedig számos szempontból fontos és nagyon hasznos a rajzkészség fejlesztése: A rajz fejleszti a kreativitást, az improvizációs képességet és a finommotoros mozgást is. 

Ezek mellett nem elhanyagolható a rajzolás idegrendszerre és lelki egészségre gyakorolt jótékony hatása, melyet számos kutatás bizonyít!

corvin rajziskola illusztrátor illusztráció designer tanfolyam oktatás képzés szak szakképzés műveszetoktatás felnőttképzés húsvét húsvéti nyúl nyuszi

MUTASD A NYULADAT!

Húsvéti #CORVIN_CHALLANGE

A Húsvétra való tekintettel játékra hívjuk a leendő illusztrátorokat, animosokat és az animáció, illusztrátor képzés ben résztvevőinket!

Ti, illusztrátorok, kreatív alkotók milyennek képzelitek a húsvéti nyulat? Osszátok meg velünk! Taggeljétek a @corvinartschool -t, és a legjobb nyuszi illusztrációk ugranak a Facebook és Instagram storynk-ba! Ne felejtsétek el a #corvin_challenge  hashtag-et használni, hogy lássuk az összes rajzot vagy animációt! 

Talán már te is az illusztrátor képzés ünkre jársz? Vagy csak tervezed? Játssz velünk, vegyél részt egy kreatív közösségi alkotásban!