A művészeti – és designer pályákra készülő fiatalok, érdeklődők számára indítottunk egy podcast sorozatot, melyet továbbtanulási útmutatónak szánunk, hogy így segítsük a fiatalokat a döntéshozásban. Eljöttek hozzánk a hazai meghatározó művészeti felsőoktatási intézmények képviselői, akik a felvételikről és képzéseikről meséltek. Beszélgettünk designerkkel, akik a szakmájukba, a szabadúszó-létformába vagy épp az ügynökségi munka rejtelmeibe adtak betekintést. Így az érdeklődők kis ízelítőt kaphatnak a továbbtanulásról, elhelyezkedés lehetőségeiről! Mit tanulhatsz a képzőn? Milyen szakok közül választhatsz? Hogyan zajlik a képzés?  Hogyan lehet sikeres a felvételid? Ezeket a kérdéseket járták körbe az egyetemek képviselői. A beszélgetéseket liveban közvetítettük, de rögzítettük is, ezek közül tudtok most lentebb csemegézni! 

Jó nézelődést!

CORVIN KIBESZÉLŐ / Hogyan leszel sikeres illusztrátor?

Az illusztrációnak speciális helyzete van itthon. Hihetetlen tehetséges, sokszínű alkotók, dolgoznak ezen a szakterületen, mégsincs egyetemi szintű képzés. Meghívott vendégeink a hazai illusztráció neves képviselői, akikkel leplezetlenül körüljárunk olyan kérdéseket, amikről kevés szó esik, azonban mindenkit érint, aki ezen a pályán szeretne sikereket elérni.

Mivel foglalkozik egy illusztrátor? Hogyan válhatsz illusztrátorrá, hol és mikor kezdd el, van-e ennek felvevőpiaca? Ezek mellet még sok más kérdést és témát érintettünk a beszélgetés során, kukkantsatok bele!

Vendégeink voltak: Rofusz Kinga illusztrátor, Turi Lilla illusztrátor, Szinvai Dani illusztrátor és Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője

CORVIN KIBESZÉLŐ / Bemutatkozik a MOME / Grafika / Animáció

Akik az egyetemet képviselték: 

DLA Marcell Tamás grafika BA szakvezető, szakfelelős

Bronvinszki László animációs rendező, animáció BA szakvezető 

CORVIN KIBESZÉLŐ / Bemutatkoznak az Egri Művészeti Intézetek

Akik vendégeink voltak: Az EKKE / Művészeti Intézetek képviselői :

Fábián Erika Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet, Grafikusművész mesterképzési szak, Művésztanár 

Dr. Horváth Dániel DLA: Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet, Képi ábrázolás BA, és Festőművész mesterképzési szak, Adjunktus

Szigeti G. Csongor: Média és Design Intézet, Adjunktus

CORVIN KIBESZÉLŐ / Bemutatkozik a Képzőművészeti Egyetem / MKE

Akik az egyetemet képviselték: 

Udvardy Emese DLA: festőművész, egyetemi adjunktus

Szabó Andrea: tervezőgrafikus művész, egyetemi tanár

CORVIN KIBESZÉLŐ / Bemutatkozik a Soproni Egyetem/ Építőművész, grafika és formatervezés szak

Akik az egyetemet képviselték:

Dr. Lenkei Balázs DLA, egyetemi docens, intézetigazgató, formatervező művész

Jahoda Róbert, művésztanár, okl. építészmérnök

Polyák János, egyetemi docens, mesterfokozatú kézműves művész, üveg- és porcelánipari formatervező

Rosta Péter, művésztanár, okl. grafika és tipográfia tervező

CORVIN KIBESZÉLŐ / Hogyan leszel animátor, concept artist?

A mozgóképes tartalomfejlesztés korunk egyik legtrendibb és legpiacképesebb design szakmája, mégis sok-sok kérdés övezi, melyre mindenki kíváncsi. Hihetetlen tehetséges és sokszínű alkotók dolgoznak a hazai szakmában, ezért magabiztosan állítjuk, hogy a magyar animációs alkotások már Rófusz Ferenc óta felvehetik a versenyt a nemzetközi mezőnnyel.

Meghívott vendégeinkkel alkotói és megrendelői oldalról is körbejártunk olyan témákat, melyekről érdemes beszélni az animáció, concept art, látványtervezés kapcsán.

Ezúttal vendégeink voltak: 

 Budai Roland Concept Artist és Szeleczki Balázs 3d Artist, a a Gameloft Játékfejlesztő cég budapesti csapatából. 

Kreif Zsuzsanna és Turai Balázs alkotópáros, akik Candide nevű alkotásukkal robbantak be a köztudatba. Szabadúszó filmrendezőként, animációs tervezőként, bátor, merész, megosztó produkciókban dolgoznak.

CORVIN KIBESZÉLŐ / Hogyan leszel sikeres grafikus?

Ezen az alkalmon a grafika brand design és web design bugyraiba tettünk egy utazást, a szakmában alkotók és a szakmában munkát adók kalauzolásával. A tervezőgrafika egy már bejáratott, de folyamatosan fejlődő és változó pálya,ami a világ igényeit organikusan követi. Manapság a vizuális kultúra, egyre-inkább meghatározó,ennek egyik oka, hogy abból az információ kavalkádból, mely átszövi a mindennapjainkat nagyon nehéz kitűnni, nehéz választani, egy jó grafikus küldetése ennek megoldása. Vendégeinkkel a pálya lehetőségeit, buktatóit, követelményeit vettük górcső alá. 

Ezen az alkalmon vendégeink voltak : Borostyánkői Mátyás a Carbongroup Kreatív igazgatója és Lannert Ádám szabadúszó designer, illetve Válóczi Róbert pályakezdő designer, a Brand Bar alkalmazottja.

Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.