fbpx
Corvin Rajzisklola logoKÉPZÉSEINK

DESIGNER FELNŐTTKÉPZÉS

ANIMÁCIÓ/MOZGÓKÉP

GRAFIKA BRAND DESIGN

GRAFIKA ILLUSZTRÁCIÓ

GRAFIKA WEB DESIGN

TÉR- ÉS FORMATERVEZÉS

RAJZ & FESTÉSZET

TINI RAJZI ELŐKÉSZÍTŐ

RÖVID KÉPZÉSEK

AKVARELL FESTÉSZET

ÁLLATI GRAFIKÁK

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

GRAFIKAI TECHNIKÁK

KARAKTERTERVEZÉS

KÉPREGÉNY

KÖNYVKÖTÉSZET

MESEILLUSZTRÁCIÓ

OLAJFESTÉSZET

PASZTELLKRÉTA

POP-UP KÖNYV

VEGYES TECHNIKÁK

KALLIGRÁFIA

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK

TEXTIL / DIVAT

ÉPÍTŐMŰVÉSZ

NYÍLTNAP 2022

MŰVÉSZETTÖRTÉNET

KIBESZÉLŐ

RÓLUNK

KAPCSOLAT

SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

CORVIN KIBESZÉLŐ

PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ

ÉRDEKESSÉGEK

PÁLYÁZATOK

LEGÚJABB CIKKEINK:

corvin-rajziskola-grafikai-tervezes-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_arculat100

Grafika a design és a képzőművészet határmesgyéje

A grafika azon különleges kreatív szakmák közé tartozik, ami  célközönségtől, felhasználástól függően rendkívül sokféle lehet. De mik ezek a körülmények? A grafikán belül mi az, ami inkább a képzőművészet -és mi az ami inkább a design területének tekinthető? Mi az, ami valahol a kettő közt lebeg? Kezdjük az elején!

autótervezés formatervezés járműtervezés tanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes-corvin-rajziskola

AUTÓTERVEZÉS A FORMATERVEZÉS SPECIÁLIS ÁGA

Tudtad? Az autótervezés a tér-és formatervezés egy különleges ága. Ha valakit érdekel a járműtervezés, annak elsőként tér-és formatervező képzés felé kell elindulnia. Magyarországon autótervezést felsőoktatásban a MOME-n  lehet tanulni, ehhez megfelelő alapokat tudunk  biztosítani formatervezés  képzésünkön. Ha mindig is érdekeltek a járművek, autók, jó a térlátásod és érdekelnek a technika vívmányai, akkor az autótervezés a te utad lehet.

corvin-rajziskola-3D-larvanytervezes-tanfolyam-kepzes-designer-oktatas-szak-szakkepzes-felnottkepzes

3D LÁTVÁNYTERVEZÉS TANFOLYAM VAJON ELENGEDHETETLEN?

Milyen területeken használják a 3d látványtervezést? Észrevétlenül a különféle design ágazatokon belül folyamatosan használják a 3d látványtervező tanfolyamokon szerzett tudást. A belsőépítészeti tervekhez  készülnek ilyen látványtervek, különböző tárgyak gyártása előtt is szükség van hasonló látványtervekre, de még az ikea konyhatervező szoftvere is olyan tudáson alapul, ami egy 3d látványtervező tanfolyamon elsajátítható.

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam-oktatas-kepzes-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM, VAJON TÉNYLEG OLYAN JÓ?

Alapvetően arról szól a fáma, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam azoknak nyújthat segítséget, akiknél nem ez az agyfélteke a domináns, így az ilyen fajta készségei még kevésbé fejlettek. A jobb agyféltekés rajztanfolyamok többségének a kommunikációja viszont egész más irányba viszi a történetet, erről majd a későbbiekben lesz szó. Nézzük, mire lehet jó egy ilyen rajztanfolyam ? Egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon pár alkalom alatt a figyelem minőségének fejlődését érhetjük el, ami megadhatja a rajztanuláshoz szükséges alapvető látásmódot. Embere válogatja, hogy melyik agyfélteke a domináns, azaz melyiknek a funkciói fejlettebbek. Semmi pánik! Minden fejleszthető!  

corvin-rajziskola-concept-art-aonseptartist-grafika-animáció-kepzes-designer-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes_slider

CONCEPT ARTIST A FELTÖREKVŐ DESIGN SZAKMA

Napjainkban egyre divatosabb a concept art területe, hiszen életünk digitális része folyamatosan növekszik, eszkalálódik. Rengeteg film és animáció kerül a piacra, tömegek függnek a telefonjaikon különféle játékokat pötyögtetve. Ezek mindegyikének a megálmodásához a concept artistokra van szükség!

Mit takar az a kifejezés, hogy concept artist? Mi az a concept art ?