Napjainkban egyre divatosabb a concept art területe, hiszen életünk digitális része folyamatosan növekszik, eszkalálódik. Rengeteg film és animáció kerül a piacra, tömegek függnek a telefonjaikon különféle játékokat pötyögtetve. Ezek mindegyikének a megálmodásához a concept artistokra van szükség!

Concept artist a vizionárius

Mit takar az a kifejezés, hogy concept artist? Mi az a concept art ? 

A concept art egy olyan kortárs design vonal, aminek művelője egy összetett tudással rendelkező, digitális technikákban messzemenőkig jártas karakter-és látvány-és hangulat tervező. No nem feltétlen a színházira kell gondolni, de adott esetben egy concept artist akár díszletekhez is képes látványterveket megálmodni,a filmes szakmában például nem ritka, hogy concept artisttal találkozunk. Concept art műfajába tartozik a különféle digitális hátterek, látványok tervezése, számítógépes illetve telefonos játékok karaktereinek és koncepciójának tervezése is. Valójában ez az illusztráció egyik válfaja, melyben egy hangulat, látványvilág megelevenítése a cél, legyen az egy játéké vagy akár filmé.

3d-animacio-kepzes-game-art

A concept artist tere

Hol dolgozik egy concept artist? Milyen feladatköröket láthat el? Egy concept artist előtt számos munkalehetőség áll. Ahogy fent említetettem, a legmeghatározóbb vonal a filmek és a játékok világa, de egy concept artist szakmai tudása alkalmas könyvillusztrációk vagy akár könyvborítók megtervezésére is. A játékok népszerűsége miatt a játéktervező cégek folyamatosan keresik a friss concept artistokat, akik újabb és újabb színeket tudnak behozni a kínálatba, így frissen tartva azt!

3d-animacio-kepzes-game-art
3d-animacio-kepzes-game-art
Csatlakozz a Corvin kreatív csapatához!
Kíváncsi vagy ingyenes programjainkra vagy a kedvezményes lehetőségekre? Iratkozz fel hírlevelünkre!
A Küldés gomb megnyomásával kijelentem, hogy a Corvin Rajziskola Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelői tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.