fbpx
corvin-rajziskola-ui-ux-kepzes-webdesigner-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

A UI / UX DESIGN MISZTÉRIUMA

Napjaink dinamikusan fejlődő design ágazata a UI / UX tervezés, ami elengedhetetlen az internetfüggő létformánkban. Ezen a területen dolgozó designerek azok akik ugyan láthatatlanul, de diktálják a tempót, irányítják a trendeket!  A grafikai tervezés egy igen összetett ágazata a UI/UX, így megértése és elsajátítása is különös alaposságot igényel. Ezt a tudást csak igazán minőségi képzéseken érdemes magunkévá tenni, mert minden mindennel szorosan összefügg és csak a legrátermettebb oktatók valóban naprakészek!

corvin-rajziskola-ui-ux-kepzes-webdesigner-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Mi a szösz az a UI / UX design? Honnan jött? Mire jó?

Kezdjük az elején, az utóbbi években az webes kultúra rengeteget változott, így kerül képbe a UI / UX, hiszen  már sokkal jobban szervül az életünkbe az internethasználat. Több billiónyi okos eszköz van az embereknél és a paletta egyre csak szélesedik. A neten keresztül vásárolunk, jegyet használunk, applikációkkal útvonalat tervezünk, ételt rendelünk, orvoshoz bejelentkezünk, igazából a lista végtelen. Minden felsorolt esetre igaz, hogy köze van a UI / UX -hez!  No de hogyan? 

A kifejezés első fele, azaz UI a tervezési folyamatban valójában a második. UI jelentése: User interface, azaz felhasználói felület, ami tulajdonképp a grafikai design. A UX jelentése: User experience, ami a felhasználói élményt takarja, ez a dolog kevésbé vizuális, inkább a tervezés strukturális része. De hogyan képzeljük el ezt a gyakorlatban? A UX designer tervezi, hogy hogyan érezd magad az adott oldalon, azon dolgozik hogy a használat számodra a lehető leg személyreszabottabb és gördülékenyebb legyen. Feladata, hogy megtaláld, amit keresel, egyértelmű legyen mikor hova kell kattintani, ne kelljen sokat keresgélni stb. A UI designer pedig az, aki a tájat megfesti ehhez a virtuális utazáshoz, ő alkot olyan gombot, hogy észrevedd és szép legyen, elhelyezi a képeket, választ betűket és színeket egyéb vizuális elemeket. A UI designer alapozza meg a kommunikációt, a márka és a befogadó közt ő hozza létre a kapcsolatot, a brand fogalmának megfoghatatlan érzetét. 

A UI-UX tervezés komplexitása miatt sok esetben csapatmunka, melyben a végeredményét UI és UX designerek közös erőfeszítései hoznak létre, ezért nagyon fontos a kooperatív készség fejlesztése is!

corvin-rajziskola-ui-ux-kepzes-webdesigner-tanfolyam-oktatas-szak-szakkepzes-muveszetoktatas-felnottkepzes

Mitől jó egy designer képzés? Miért szükséges?

UI / UX designerek észrevétlenül, de a mindennapjainkat is tervezik, ezért fontos, hogy a szakmában jól képzett designerek működjenek. Az internetes felületek és applikációk tervezése felelősség, nagymértékben meghatározzák életminőségünket, napi ritmusunkat. Ahhoz, hogy ezek úgy fussanak, mint kés a vajban mély és átgondolt tudás és tervezés szükséges. Ha igazán jó akarsz lenni, akkor a design thinking magasiskolájába UI / UX designerként be kell kerülj, ezt pedig magas szintű célzott oktatás során érheted el! Miért kell jónak lenni? Mert baromi nagy a verseny, hisz nagy az igény, így a design piacon is rengetegen vannak. Gombamód szaporodnak a pár hónapos UI / UX képzések, amik mindenfélével kecsegtetnek, pedig annyi idő alatt maximum ledarálni lehet a szükséges tudást. Valóban elsajátítani, mély megalapozott és ütőképes piaci tudást megszerezni még egy szuper képzéssel is több év! A könnyű tudás sosem alapos tudás!

Mit tanulsz a UI-UX képzésen?

Képzésünkön megismerkedhetsz az elméleti alapokkal, megtudhatod mi kell egy sikeres honlaphoz, applikációhoz, hogyan kell egy weboldalt üzemeltetni, mindezt gyakorlati példákon keresztül elsajátítva. Megismered mik egy UI / UX designer feladatai és azt, hogy  milyen képességeknek kell birtokában lenniük. Megtudod mire jók a színek, mi az a drótváz, hogyan tudsz egyet felépíteni. Nem ez nem olyan drótváz, amiben madarat tarthatsz vagy amire valamit felakaszthatsz, illetve végülis de. Ez egy virtuális váz, ami egy oldal struktúráját, elrendezését adja és végül erre kerül rá a UI tervező által megálmodott design is, ez a párhuzam adja dolog elnevezését. Megtanulod figyelni és tervezni a trendeket! Megtanulsz ügyféllel kommunikálni, üzleti stratégiát építeni és még ezer más dolgot!

Mivel az emberek bizalma, 70-80 % – ban vizuális alapú, így komoly piaci előnyt jelent, ha weblapunk igényes és jól strukturált. Egy vérbeli designer  igazi stratéga, aki tudja és érti a felhasználói reakciókat és működést és ismeri milyen eszközökkel lehet erre hatni, milyen a perszuazív ( azaz cselekvésre késztető) kommunikáció. Ezek ismeretében képes lesz az ügyfelek magas szintű kiszolgálására, nagyívű sikeres projektek kivitelezésére!

 

Ha igazán alapos szakmai tudást szeretnél, akkor tanulj nálunk UI / UX webdesignt!