fbpx
Corvin Rajzisklola logoKÉPZÉSEINK

DESIGNER FELNŐTTKÉPZÉS

ANIMÁCIÓ/MOZGÓKÉP

GRAFIKA BRAND DESIGN

GRAFIKA ILLUSZTRÁCIÓ

GRAFIKA WEB DESIGN

TÉR- ÉS FORMATERVEZÉS

TINI RAJZI ELŐKÉSZÍTŐ

RAJZ ÉS FESTÉSZET

RAJZ ÉS FESTÉSZET ŐSZTŐL

NYÁRI RAJZ/FESTÉSZET

NYÁRI KÉPZÉSEK

OLAJFESTÉSZET

AKVARELL FESTÉSZET

PASZTELLKRÉTA

VEGYES TECHNIKÁK

ÁLLATI GRAFIKÁK

MESEILLUSZTRÁCIÓ

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

KÉPREGÉNY

RÖVID KÉPZÉSEK

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ

MESEILLUSZTRÁCIÓ

KÉPREGÉNY

KÖNYVKÖTÉSZET

SAJÁT LOGÓ KÉSZÍTÉSE

GRAFIKAI TECHNIKÁK

KARAKTERTERVEZÉS

POP-UP KÖNYV

KALLIGRÁFIA

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK

TEXTIL / DIVAT

ÉPÍTŐMŰVÉSZ

MŰVÉSZETTÖRTÉNET

NYÍLT NAP

KIBESZÉLŐ

RÓLUNK

KAPCSOLAT

SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

PARTNEREINK

illusztrátor_illusztráció_képzés_rofusz_kinga_design_corvin_rajziskola_rajz_illusztrálás_báb_könyv_mese_rajzolás_karakter

A grafika önállósult ága, a webdesign

Napjainkban a webdesign szinte egy teljesen különálló grafikai műfaj. Hogy miért? Alapjaiban szinte megegyezik az eddig is létező felhasználással, de a felületek amikre dolgozik azok nagyon széles skálán mozognak és interaktivitásuk miatt egyedi tényezőkkel is operálnak.

Mire kell a webdesign esetén figyelni?

Egy jó webdesign egyszerű, szellős! Ez nagyon fontos, olvasásra készteti a felhasználót!

Az online felületekre tervezés ugyan formailag nagyon hasonló alkotóelemekkel dolgozik, mint a tervezőgrafika. Ezek a tipográfia, színek, logók, arányok, képek, viszont egy apróságban – ami valójában hatalmas – különbözik, mégpedig az hogy működik! Ablakok ugranak fel, gombokat “nyomhatunk” meg, görgethetünk fel-le, jobbra-balra. Ilyen esetekben figyelni kell a mozgásokra, interakciókra! A webdesign sokrétűsége hívta életre a UI és UX design-t. A UI az eddig is ismert vizuális része a grafikának user’s interface rövidítve, a UX viszont az online felületek sajátossága,az élmény, azaz experience tervezése. Mennyire működik jól egy kereső? Mobil kijelzőn is jól jelenik-e meg a design, minden funkció ugyanolyan jól működik? A webdesign minél egyszerűbb elemekkel operál, annál szélesebb körben alkalmazható a különféle felbontásokra, képernyő méretekre.

Te is láttál már olyan weboldalt a telódon, ahol a sütik elfogadása ablak ráfed a keresőre és ha elfogadod a sütiket egyúttal ki is törlöd azt ami a keresőben volt? Dühítő nem? Na egy igazán jó webdesign, pontosabban UX szakember ezekre az apróságokra is gondol és számít előre, így tervezési folyamatában külön szempont, hogy ilyen ne történhessen!

rofusz4 copy.webpillusztrátor_illusztráció_képzés_rofusz_kinga_design_corvin_rajziskola_rajz_illusztrálás_báb_könyv_mese_rajzolás_művész_művészet

Pataki Franciska – Corvin Rajziskola

Miért fontos a webdesign minősége, letisztultsága?

Manapság, ami nincs fent a neten az is nem is létezik! Persze ez képletes, de a célközönséged számára könnyen elérhető és megismerhető kell legyél. Fontos egy olyan webdesign, ami áttekinthetőséget, szakmaiságot sugároz. Az össze-vissza margók és egymásra csúszó szövegek, nem frissülő linkek, gagyi vizuális design mind az ellenséged! Az információ tengerben a felhasználók türelmetlenek, bármilyen apró webdesign hiba potenciális ügyfeleket téríthet más útra, így nem szabad félvállról venni a tervezé

Gyors webdesigner tudás?

A webdesign szakma fellendülése miatt tele van a  piac különféle időtartamú, felépítésű 

tanfolyamokkal, amik gyors alapos tudást ígérnek. Fontos itt megállnunk! Webdesign területén olyan nincs, hogy gyors és valóban alapos, hiszen pár hónap alatt képtelenség a grafikus tervezői szakma legalapvetőbb alkotóelemeitől eljutni egy komplex reszponzív design elkészítéséig. Nagyon fontos, ha ez az álmod ne siess!

Rövid képzésen maximum a webdesign alapkifejezéseivel kerülhetsz képbe, alapszinten elsajátíthatsz szoftveres tudást, de valódi tervezés elméletet kizárt. Ha igazán jó akarsz lenni, ne a tanulási időn spórólj, hanem a plusz felesleges körökön! Egy gyors sikert ígérő kurzus csupán elhúzza a mézesmadzagot, a piacon jól érvényesüléshez nem lesz elegendő!

Lehet, hogy meg fogod ismerni az a brief vagy tipográfia, de otthonosan mozogni még nem fogsz tudni benne!

illusztrátor_illusztráció_képzés_rofusz_kinga_design_corvin_rajziskola_rajz_illusztrálás_báb_könyv_mese_rajzolás2

Paszt Kamilla – Corvin Rajziskola

Akkor hogyan és hol tanulj webdesign mesterséget?

Mindenképp hosszabb képzésben gondolkodj! Nincs rá idő, hamar akarsz tudást? Elárulok egy titkot, csodák a webdesign területén sincsenek. Ha azt érzed túl sok idő és erőfeszítés egy hosszabb tanfolyam, akkor maga a szakma se fog bejönni. Egy designer élete szerves része a túlóra, hosszas egyeztetések megrendelőkkel, egy-egy feladat többféle verziójának elkészítése. A hosszabb összetett webdesign képzések már megfelelő alap lehetnek egy felvételihez vagy ügynökségnél való elhelyezkedéshez. Ezek közül is inkább a két éves, mint amilyen nálunk is van a jó. Miért? Ahhoz, hogy csupán a grafika tervezési, elméleti, történeti alapjaival megismerkedj és valamelyest a szoftverekbe belekóstolj szinte kevés is az egy év és itt még sehol nincs a webdesign! Az egy év elég, hogy a szoftverekkel nagyjából önjáróvá válj, még messze nem fogod tudni teljesen kihasználni, de már meg fogsz tudni tervezni egy logót, egy kisarculatot, sőt akár egy termék csomagolását is. Megismered a nyomdai-és nyomdai előkészítési alapfogalmakat, szempontokat. A második év a specializációjé, itt jön végre képbe valójában maga a webdesign! Az interaktív felületek, különféle arányok, vásárlói élmény tervezése komoly rendszer szemléletben való gondolkodást igényel. A webdesign vizuálisan egyszerűbb, felépítésében bonyolultabb! Alaposság és kitartás kell hozzá, ezt organikusan magadévá tenni nem két hónap!

Érdekel bővebben a téma? 

 

Katt az aloldalra: 

 

https://corvinrajziskola.hu/ux-ui/

  1. febr.

 

Dóra Emese

ITT TALÁLTOK BŐVEBB INFORMÁCIÓT A UXUI WEBDESIGN SZAKUNKRÓL: