Szeretnéd fejleszteni rajzkészséged és technikai tudásod?
Művészeti egyetemre szeretnél felvételizni?
Már rég óta szeretnél elkezdeni rajzolni, de eddig nem volt hozzá bátorságod?

A Corvin rajziskola a rajz, festészet és szobrászat oktatásán alapuló, több mint 20 éves múltú művészeti stúdió. Művésztanáraink tapasztalatának köszönhetően megbízható és magabiztos rajztudást szerezhetsz rajzóráinkon.

Csoportjainkba bármely szintű rajztudással becsatlakozhatsz, hiszen rajztermeinkben minden hallgatónk a számára megfelelő szintű beállítást rajzolja, a kezdők csendéletnél, a haladók anatómiánál vagy aktnál kezdhetnek, ennek köszönhetően rajzóráinkra bármely hónap elején be lehet csatlakozni.

Rajztanfolyamunk célja a stabil rajztudás átadása, a rajzi alapok megismertetése és megszilárdítása a kockától az aktig. Kezdő hallgatóink először kockológia segítségével sajátítják el a perspektivikus ábrázolás és a térben való rajzolás gyakorlatát, majd anatómia tanulmányokra tesznek szert a koponya és a csontváz tanulmányozásával. Ezután nyílik lehetőség továbbhaladni a portré és aktrajz elméleti és gyakorlati ismereteihez. Rajzóráinkon elsajátíthatod a gyors skiccrajz, azaz a lendületes krokizás technikáit és természetesen a klasszikus tanulmányrajz mellett haladó szintű hallgatóinkat támogatjuk a technikai kísérletezésben. Változatos feladatok és stílusgyakorlatok által lehetőség nyílik a saját eszköztár és a – hagyományos stúdiumon túlmutató- egyéni kifejezésmód kialakítására. Rajzóráink alatt a korrektúra folyamatos, a limitált létszámú csoportjainknak köszönhetően pedig az egyénre szabott feladatok megoldására és konzultációjára is van mód.

Ennek köszönhetően a Corvin rajziskolában olyan stabil rajzképzettségre tesznek szert hallgatóink, mely megalapozza művészeti pályafutásukat, legyen szó hazai vagy külföldi művészeti egyetemre való felvételiről (MOME, MKE, MET) vagy design tervezői munkáról.